Monday, 1 October 2012

Serah se Salm slaai

  -->
Serah Somers se storie


Nou ja, elke dorp het een … jy weet? Daai een wat altyd net alles het. Serah Somers is jonk, pragtig, blond, slim, behulpsaam, oulik, vriendelik, kan mooi sing, wen al wat prys is en het boonop die lyf van ’n godin.

Serah se ma Emily is die eienares van die Diner, en haar twee vriendinne werk ook daar. Kallie Klawers wat almal met sy orkes vermaak in die Stadsaal is die kok.  

Die lyf vat ook maar werk, sal sy jou gou vertel! Hier is een van haar geheime – ’n gesonde ontbyt, elke dag. 





 
-->
Serah Somers se gerookte salm met kruisementjogurt
Lewer 4 porsies

Jogurt
¼ komkommer, gerasper of gekap
1¼ k ongegeurde jogurt
½ rooi soetrissie, ontpit en fyngekap
½ k kruisementblare, gebreek
1k baba pere (geblik)
4 t suurlemoensap
sout en varsgemaalde swartpeper na smaak
Meng alles saam

Salm
‘n handvol roket- of baba spinasieblare
46 snytjies gerookte salm
ekstra kruisementblare vir garnering
4 snye volkoringbrood, gerooster

1.              Jogurt: Meng alles saam. Geur na smaak met sout en peper.
2.              Rangskik die blare op ’n bord, skep die slaai bo-op en giet jogurt oor of bedien apart.
3.              Rangskik die salm bo-op
4.              Garneer met kruisementblare en sit met roosterbrood en orige jogurt voor.





No comments:

Post a Comment